TEL : 0312 245 40 40
TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ
YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Engelliler Platformu EKPSS Memur Alımı ve Aile Bakanı Selçuk’la Toplantı Sonrası Açıklama Yaptı

Eklenme Tarihi : 19 Eylül 2019 Kategori : Duyurular, Haberler | Facebook'da Paylaş | Twitterda Paylaş | 118 kez okunmuş.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile engelli kamu personeli adaylarının ve Türkiye Engelliler Konfederasyonunun toplantısının ardından önemli açıklamalar yapıldı.

Türkiye Engelliler Platformu Ankara İl Temsilciliği tarafından 18 Eylül 2019 itibarıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Zümrüt Selçuk ile engelli kamu personeli adayları ve Türkiye Engelliler Konfederasyonunun toplantısının ardından önemli açıklamalar geldi. İşte detaylar:

18 Eylül 2019 tarihinde, saat 17:00’da planlanan randevu görüşmesi, bir buçuk saat gecikmeyle 18:30 gibi başladı. 2 saat süren toplantıda engelli atamalarına ilişkin sorunlar konuşulduğu belirtildi. Türkiye Engelliler Platformu tarafından yapılan açıklamada yapılan görüşmede konu şu şekilde özetlendi.

1) Eylül 2019 itibariyle kamuda 7.262 engelli kadro açığı var.

2) 31 Ekim 2019 tarihinde kurumların bakanlığa açık kontenjan sayılarını bildirmesinin son günü olarak ifade edildi.

3) Kasım veya Aralık ayında engelli ataması yapılması için çaba göstereceklerini söyledi.

4) Bakan hanıma ısrarla “mevcut 7.262 engelli kadrosu doldurulacak mı?” sorusunu yanıtsız bıraktığını gördük.

5) Atama yapılmazsa veya istediğimiz kadro sayısı verilmediği taktirde eylem kararımızı Bakan hanıma ilettik. Sadece gülümsemekle yetindi açıklamasına yer verildi.

6) Bu süreçte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, atama bekleyen engellilerin gelecek umuduyla oynuyor diyen Türkiye Engelliler Platformu EKPSS atamalarına dair adayların beklentilerinin karşılanmasını talep ediyor.

ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YAŞAM DESTEKLERİ KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLARINIZ, AİDATLARINIZ VE BAĞIŞLARINIZA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR. TÜRKİYE İŞ BANKASI ANKARA ETİMESGUT ŞUBESİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )VAKIFBANK ANKARA ETİMESGUT ŞUBESİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no:IBAN (TR 870001500158007304832375)TÜRKİYE İŞ BANKASI ANKARA ETİMESGUT ŞUBESİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)TÜRKİYE İŞ BANKASI ANKARA ETİMESGUT ŞUBESİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ YERE, DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ.ADRES: Kazım Karabekir Mh. İstasyon Cd. Yunus Emre Sevgi Parkı İçiEtimesgut/ANKARATEL: 0312 245 40 40 FAX: 0312 244 93 47e-mail: teday_dernegi@hotmail.com