TEL : 0312 245 40 40
TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ
YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

‘Bizde engelli olabiliriz’

Eklenme Tarihi : 30 Aralık 2012 Kategori : Haberler | Facebook'da Paylaş | Twitterda Paylaş | 316 kez okunmuş.

Özel Eğitim öğrencilerinin ebeveynlerine yönelik verilen seminer ile ilk adımı yerine getirilen projenin ileriki adımları, farklı etkinliklerle devam edecek.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Yahya Çıkılı tarafından verilen seminer, Perşembe günü Belediye Düğün Salonu’nda düzenlendi. Seminerde özel eğitim öğrencilerinin ebeveynlerinin; çocuklarının eğitim ve gelişim alanlarındaki hakları konusunda bilgilendirme yapıldı. Yapılan sunumda çocukların yasal hakları, ailelerin sorumlulukları ve onlara yardım sunacak kurumlar hakkında detaylı bilgi verildi.
Konuşmasında engel gruplarını tanıtarak başlayan Dr. Yahya Çıkılı, işitme yetersizliği, görme yetersizliği, fiziksel yetersizlik, Down Sendromu, Otistik, Üstün Zekalı, Hiperaktifler, zihinsel yetersizlik konularında bilgi verdi.
Engellilerin haklarından da bahseden Çakılı, konuşmasının devamında, “Engelli vatandaşlarımızın, okulöncesinde, ilkokullarda, ortaokullarda, liselerde ve yüksek öğretim kurumlarında eğitim alma hakkı vardır. Özel eğitim ve rehabilitasyon, işitme terapisi, fizik tedavi, ücretsiz okul servisi gibi destek hizmeti alma hakları da vardır. Ayrıca devlet kurumlarında ve özel sektörde çalışma hakları vardır. Bunun yanı sıra engelli vatandaşlarımızın, toplu taşıma araçlarından indirimli yararlanma, şehirlerarası taşımacılıkta indirim hakkı, trenden ücretsiz yararlanma hakkı, hava yolu taşımacılığında indirim hakkı, indirimli su hizmeti alma hakkı, indirimli iletişim hakkı, sağlık hizmetlerinden öncelikli yararlanma hakkı ve ekonomik destek alma hakkı vardır” dedi.
Aileye ve çevreye düşen sorumlulukları da dile getiren Dr. Çakılı, engellerin aşılmasında en önemli vasıtanın eğitim olduğunu vurguladı. Çakılı, “Belki şimdiki yetişkinler engellilerin ihtiyaçlarını tam olarak algılayamayabilir ama sınıfında engelli bir arkadaşı olan öğrenciler, engelli birine nasıl yardımcı olabileceğini bilir. Sınıfında engelli bir arkadaşıyla birlikte eğitim gören bu çocuklar yarın yönetici olduklarında toplum yararına yapılacak işlerde engellileri göz önünde bulunduracaktır. Aslında toplumdaki herkes engelli veya potansiyel engellidir. Bu engellerin bazıları geçici, bazıları ise kalıcıdır. Bu yüzden toplum için yapılan hizmetlerde kendimizin de bir gün engelli duruma düşebileceğini hesap ederek çalışmalıyız” sözleriyle konuşmasına son verdi.


DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.

ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.

BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )

VAKIFLAR BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)

TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)