TEL : 0312 245 40 40
TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ
YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Büyükşehir Engelleri Kaldırıyor

Eklenme Tarihi : 11 Mayıs 2011 Kategori : Haberler | Facebook'da Paylaş | Twitterda Paylaş | 299 kez okunmuş.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Danışma Merkezi ve Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi, geniş katılımlı açılış töreniyle hizmeti girdi. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini söyleyen Başkan Akaydın, merkezin engelli vatandaşların sosyal, hukuksal, eğitimsel ve ailesel konularda merkezden danışma hizmeti alabileceğini belirtti. Görme engelli vatandaşlarsa sesli kütüphanenin kendileri için büyük bir şans olduğunu belirtti.
 Konyaaltı Caddesi’nde hizmete giren Engelli Danışma Merkezi ve Görme Engelliler Sesli Kütüphanesinin açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya milletvekilleri, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleri, CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Belediye bürokratları, engelli bireyler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, insan odaklı belediye olarak hizmet verdiklerini söyledi. Özellikle engelli vatandaşların bu odağın merkezinde yer aldığını belirten Akaydın, iki yıldır yaptıkları hizmetlerde engellileri düşünerek hareket ettiklerini belirtti. Engelliler için yeni bir merkez kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Akaydın, engelli vatandaşların sosyal, hukuksal, eğitimsel ve ailesel konularda merkezden danışma hizmeti alabileceğini belirtti. CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşların sorunlarını çözmek için yaptıklarından dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ise bu merkezin, Antalya’yı bir kez daha engelliler için önemli bir şehir yaptığını belirtti. Altı Nokta Körler Derneği eski Antalya Şube Başkanı Hasan Puluç ise kütüphanenin kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi. Konuşmalarından ardından Çıplaklı’daki Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören Özgür Yaşam Grubu, mini bir gösteri sundu. Gösterinin ardından merkezinin açılış kurdelesini kesen katılımcılar, merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı

DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.

ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.

BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )

VAKIFLAR BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)

TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)