Yozgat Yaşlılar ve Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelliler, rehabilitasyon merkezi çevresinde oluşturulan hobi bahçelerinde toprakla uğraşarak rehabilite ediliyor.
Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fikret Ceyhan, engellilere yönelik hobi bahçesi ve evcil hayvanların olduğu doğal bir ortam oluşturduklarını belirterek, “Bizler rehabilitasyon merkezimizde kalan engellilerimizin rahatı ve huzuru için her türlü şartların yerine getirilmesi için çalışıyoruz. Rehabilitasyon merkezimizin çevresine ve ön bahçesine engellilerimize yönelik oluşturduğumuz hobi bahçeleri ve evcil hayvanların bulunduğu güzel bir ortam hazırladık. Merkezimiz fiziki ve genel durum bakımından Türkiye’de örnek gösterilebilecek bir konuma sahip. ” dedi.
Rehabilitasyon merkezi sakinlerden durumu ağır olmayan kişileri hobi bahçelerinde toprakla haşir neşir olarak doğal ortamda rehabilite edildiğini ifade eden Ceyhan, “Sayın Valimizi Necati Şentürk’ün büyük katkı ve destekleriyle merkezimizde hobi bahçeleri oluşturduk ve buralarda sebze ve meyve yetiştiriyoruz. Bakımını da burada çalışan personellerimiz ve bizler yapıyoruz. Engel durumu ağır olmayan vatandaşlarımız bu bahçelerle uğraşarak tamamen doğal sebzeleri tadarak burada hoş vakit geçiriyor. Bahçelerimizde üzüm bağı başta olmak üzere, marul, salatalık, domates, fasulye ve daha birçok sebze yetişmektedir. Ayrıca hayvan barınaklarımızda evcil hayvanlardan güvercin, keklik, bıldırcın, ördek, İran tavuğu ve köpekte bulunmaktadır. Engelli vatandaşlarımız buraya gelerek saatlerce gerek bahçe gerekse hayvanlarla ilgilenerek mutlu oluyor. Onları böyle mutlu görmek bizleri çok daha mutlu ediyor. ” diye konuştu.
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)