Panelde zihinsel engelle bireylerin bakımından eğitimine ve beslenmelerine kadar bir çok konu ele alındı.
Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği, Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi, Fethiye Evi Gönüllüleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fethiye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ile Fethiye Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen panele Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü İsa Eseoğlu, SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürü Adem Güngör, dernek temsilcileri, engelli yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda yapılan etkinliğin açılış konuşmasını Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman yaparken, panelin yöneticiliğini Fethiye Kadın Meclisi Başkanı ve Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kader Şarlak yürüttü. Panel Başkanı Şarlak, Zihinsel Engelli Bireylere Hayatı Paylaşalım” konuşmasını yaptı. Panelde ilk olarak sunumunu gerçekleştiren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Yrd. Doç. Dr. Macid Melekoğlu, “Zihinsel Engeli Olan Bireyle İletişim” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Yrd. Doç. Dr. Orhan Çakıroğlu; “Zihinsel Engeli Olan Bireylerin Beslenmesi” ile ilgili yaptığı sunumda beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcılara bilgi aktardı
Orhan Çakıroğlu sunumunda, “Zihinsel engeli olan kişilerde genel problemler olarak karşımıza obezite ve yetersiz egzersiz çıkıyor. Burada iş ailede bitiyor. Beslenme süreci ve yiyecek türleri ile ilgili öğretmenleri ile iletişim halinde olmalılar. Besin alerjisi ve çölyak hastalığına dikkat edilmelidir” dedi
Fethiye Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ali Yakar; “Zihinsel Engeli Olan Çocukların Eğitimi” konulu sunumunda, “Zihinsel engelli çocuğu olan aileler, onların eğitiminde birçok noktayı göz önünde bulundurmalıdır. Farklı özellikteki çocukların kazanabileceği birçok beceri vardır. Bunun öğrenileceği ilk yer ailedir. Zihinsel engelli çocukların özel eğitime ihtiyacı vardır. Çocuğun gelişimi için gereken ilgi ve şefkat gösterilmelidir. Diğer çocuklarla arkadaşlık kurmasına yardımcı olunmalıdır. Onlardan var olanından fazlasını beklemeyin. Başkalarıyla kıyaslamayın” diye konuştu
Fethiye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Psikolog Murat Karakaş’ın, kurumu anlatan sunumunun ardından panel sona erdi.
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)