Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “İlk olarak çalışanlarımız ve bayilerimizden başlayarak ülkemizin sosyal alandaki ihtiyaçlarıyla ilgili farkındalığı tüm Türkiye’ye yaymayı amaçladığımız bu projemiz, her geçen gün daha da zenginleşiyor” dedi.
Koç Holding açıklamasına göre, engellilerin iş ve sosyal hayata daha fazla katılmaları için fiziki şartların iyileşmesine destek veren ve bu konuda toplumsal bilinç ve duyarlılığın yaratılmasını amaçlayan Koç Holding, “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi” kapsamında çalışmalarına devam ediyor.
Mayıs 2012’den bu yana Koç Holding’in, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğinde yürüttüğü “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi” kapsamında 83 bin 500 Koç Topluluğu çalışanı “Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri”ne katıldı. “Ülkem İçin” gönüllüsü bayiler aracılığıyla da 35 ilde, 20 bin öğrenciye ulaşıldı.
Şirketlerin, bayii ve mağazaların fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda da 64 farklı uygulama gerçekleştirildi. Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bugüne kadar toplam 13 okulun engelli dostu kılınması sağlandı. Koç Topluluğu Şirketleri, gerek birbirleriyle, gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse de resmi kurumlar ile işbirliği içinde “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi”ni destekleyici 39 sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdi.
Mustafa Koç, “Ülkem İçin” gönüllüsü olarak, proje kapsamındaki çalışmalara destek verdiğini ve projeyi çok önemsediğini belirterek, “İlk olarak çalışanlarımız ve bayilerimizden başlayarak ülkemizin sosyal alandaki ihtiyaçlarıyla ilgili farkındalığı tüm Türkiye’ye yaymayı amaçladığımız bu projemiz, her geçen gün daha da zenginleşiyor” dedi.
Engelli bireylerin hayatına dokunan farklı ve etkili uygulamalar hayata geçtikçe bu konuda gereken duyarlılığın yerleşeceğine inandığını vurgulayan Koç, başarılarının arkasında bir olmanın, birlik olmanın gücü ve motivasyonu olduğunu aktardı.
Koç, “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi”nde, engellilik konusunu bütünsel bir bakış açısıyla ele aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Hedefimiz ve dileğimiz, kamuoyunun dikkatini bu alana çekerek, projeye katılımın Koç Topluluğu çalışanlarıyla sınırlı kalmaması ve topluluk olarak bu konuda öncü olabilmek, sürdürülebilir, tekrarlanabilir modeller ortaya koymak. Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda fiziki şartların iyileştirilmesinin yanı sıra, engellilik konusundaki ihtiyacı göz önünde bulunduran bir yaklaşımla yeni ürün ve hizmetler geliştirmeye odaklandık. Bu bilinci yerleştirmek için başlattığımız ‘Engelliliğe Doğru Yaklaşım’ eğitimlerine katılan kişi sayısı 83 bin 500 kişiyi buldu. Şirketlerimizin bayii ve mağaza prosedürlerine ‘Engelli Dostu Olma’ şartını ekledik. Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımızın da katılımı ile açılışını gerçekleştirdiğimiz Ford Otosan Yeniköy Fabrikası tamamen ‘Engelli Dostu’ olarak inşa edildi. Fabrikamızda, fiziksel engelli ve down sendromlu çalışanlarımız da istihdam edilecek.”
Proje kapsamındaki hedeflerinden biri olan engelli dostu ürün ve hizmet geliştirme konusunda “Herkes için, Yaşam için” felsefesiyle çalışmaların hızlandığını belirten Koç, şunları kaydetti:
“Arçelik engelli dostu bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın gibi ürünlerde Ar-Ge çalışmalarına ivme katarak devam ederken, Otokar Braille alfabeli otobüs ve araçlarını üretime aldı. Bu çalışmalardan bir tanesi de Yapı Kredi, Koç Holding ve Vehbi Koç Vakfı işbirliğinde hayata geçirilen Ülkem İçin Fonu. Yapı Kredi, bu fonun satışından elde edilen gelirin yaklaşık yüzde 70’ini okulların engelli dostu olması için kullanıyor. Fonun büyüklüğü bugün itibariyle 10 milyonu aştı ve elde edilen gelir, 2 ilköğretim okulunun fiziksel şartlarının iyileştirilmesi amacıyla kullanıldı. Önümüzdeki dönemde de fiziki şartlarımızın iyileştirilmesine ve ‘Engelli Dostu’ ürün ve hizmet geliştirilmesine yönelik hedeflerimize ulaşmak için gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız daha da yoğunluk kazanacak.”
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)