TEL : 0312 245 40 40
TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ
YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Mezun Olunca “Engelli Bakım Uzmanı” Olacaklar…

Eklenme Tarihi : 27 Kasım 2013 Kategori : Haberler | Facebook'da Paylaş | Twitterda Paylaş | 358 kez okunmuş.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu bölümünde eğitim gören öğrenciler “engelli bakım uzmanı” unvanıyla göreve…

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu bölümünde eğitim veren öğrenciler mezun olduklarında “engelli bakım uzmanı” olarak göreve başlayacak.

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu Bölümü öğretim görevlisi Mustafa Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl üniversite bünyesinde açtıkları bölümle hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Bu yıl bölüme ilginin arttığını, 100 öğrencinin kayıt yaptırdığını anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

“Türkiye’de 28 üniversite bu bölüme onay verdi, 8 üniversite de bölüm açarak öğrenci aldı. Bölümün tanıtılması anlamında belirlemiş olduğumuz hedefler vardı. Birincisi öğrencilerimizin buradan mezun olduktan sonra iş bulabilmeleri için KPSS sınavına girmeleri önemliydi. İkincisi öğrencilerin dikey geçiş sınavıyla başka bölümlere geçilmesiyle ilgili. Hedeflerimize ulaştık. Engelli alanında çalışabilen bakanlıklardaki tüm departmanlara ulaştık. Bölümümüz hakkında vizyonumuzu, misyonumuzu, hedeflerimizi hangi alanlarda çalışacağımızla ilgili bilgiler verildi. Seminer ve sempozyumlar düzenlendi. Bölümümüzü tanıtabilecek ve bölümümüzün çalışabileceği alanlarla ilgili diğer kurumları bilgilendirmek adına yazılı, görsel ve işitsel kurumların bilgilendirmesi sağlandı. Bu da bizim hedeflerimize ulaştığımızı gösterir.”

Bölümde eğitim süresini 4 yıla çıkarmayı planladıklarını ifade eden Öztürk, konuyla ilgili çalışmayı tamamladıklarını, öğrencilere 3 yıl teorik, 1 yıl uygulamalı eğitim verileceğini söyledi.

Öztürk, YÖK’ün de onay vermesi halinde bölümün adının “Sağlık ve Sosyal Bakım Fakültesi” olarak değişeceğini, Türkiye’de ilk defa bu bölümle ilgili bir fakülte kurulacağını belirtti.

Okuldan mezun olan öğrencilerin engelli bakım uzmanı olarak adlandırılacaklarını anlatan Öztürk, “Bu öğrencilerimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı engelli bakım ve yaşlı bakım merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim ve rehberlik merkezlerine bağlı rehabilitasyon, zihinsel, görme, işitsel engelli bakım merkezleri ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı fizyoterapi merkezlerinde teknik eleman olarak çalışabilecekler” dedi.

Bu konuda verilen eğitimin önemine değinen Öztürk, şunları kaydetti:

“Toplumun iki kesimi vardır sağlık ve engelli kesim. Bizim hedef kitlemiz ikisi birden. Eğer toplumda bir özürlü bilinci oluşturmazsanız engellilerin topluma adaptasyonu zordur. Çünkü toplumun ön yargıları topluma olan güveni de azaltır. Bu anlamda da temel bir sıkıntı oluşturur. Verdiğimiz derslerde hem toplumda özürlü bilinci oluşturmak hem de hedef kitlemizde bulunan engellilerin rehabilite edilmesini, onlarla ilgili çıkarılmış yasal düzenlemeler, toplum psikolojisi, engelli psikolojisi, engelli aileleri ve bunun yanında da diğer temel derslerle birlikte bir üniversiteden önlisans mezunu öğrencilerin görmüş olduğu bütün entellektüel bilgilerle beraber donanmasını sağlıyoruz.”

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu Bölümü öğrencilerinden Yakup Çakar da yakın çevresinde engelli bireylerin olması, toplum içinde yaşayan engellileri tanıyıp onlara destek olmak için bu bölümü seçtiğini söyledi.

İleride hedefinin engelli bakım merkezinde çalışmak olduğunu belirten Çakar, engellilere doğru ve pratik biçimde yardımcı olup, toplumda sahip oldukları hakları bilerek destek olunması gerektiğini kaydetti. – Ağrı


DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.

ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.

BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )

VAKIFLAR BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)

TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)