TEL : 0312 245 40 40
TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ
YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Otistik ve Zihinsel Engelli 20 “Özel Çocuk” Motosiklete Binme Heyecanı Yaşadı

Eklenme Tarihi : 30 Ekim 2011 Kategori : Haberler | Facebook'da Paylaş | Twitterda Paylaş | 403 kez okunmuş.

İzmir’de, Motor Delisi Spor Kulübü tarafından otistik ve zihinsel engelli çocuklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, otistik ve zihinsel engelli özel çocuklar, motosiklete binme heyecanı yaşadı.

İzmir’de, Motor Delisi Spor Kulübü tarafından otistik ve zihinsel engelli çocuklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, otistik ve zihinsel engelli özel çocuklar, motosiklete binme heyecanı yaşadı.

Motor Delisi Spor Kulübü önderliğinde Gündoğdu Meydanı’nda toplanan motosikletliler, 20 otistik ve zihinsel çocukla bir araya geldi.

Etkinliğe katılan motosikletliler adına açıklama yapan Özel Dokuz Eylül Özel Eğitim Okulu’nda görevli öğretmen Mahmut Cinci, toplumda otizmli ve zihinsel engelli çocukların çok fark edilmediğini belirterek, “Belki de ancak bir motosikletin trafikte fark edildiği kadar farkındayız onların” dedi.

Motor Delisi Spor Kulübü olarak bu yıl üçüncü kez düzenledikleri “Farkında mısınız?” etkinliğiyle “özel çocuklara” yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Cinci, bu amaçla otistik ve zihinsel engelli 20 çocuğu, ailelerinden aldıkları izinle motosikletle şehir turu yaptırdıklarını söyledi.

Etkinliğe katılan çocuklardan Can Soy’un annesi Nilgün Soy da oğlu gibi

“özel çocukların” hatırlanmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, hem oğlunun hem de kendisinin heyecanlı olduğunu anlattı.

Oğlunun bisiklete çok meraklı olduğunu, o yüzden bugün ayrı bir mutluluk yaşadığını aktaran anne Soy, özel çocukların toplumda daha fazla hatırlanmasını istedi.

Çocuklara öncelikle motosiklet üzerinde nasıl davranmaları gerektiğinin anlatıldığı etkinlikte daha sonra kask, darbe koruyucu ceket giydirilen çocuklar, motorize polis ekipleri ve bir ambulans ile yaklaşık 300 motorlunun yer aldığı konvoyla Gündoğdu Meydanı’ndan İnciraltına kadar motosiklet üzerinde yolculuk yaptı.

– İZMİR
Anadolu Ajansı [3095028]


DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.

ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.

BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)

TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)