Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ‘Aile sosyal destek uzmanı projesi’ ile her ailenin bir sosyal destek uzmanının olacağını söyledi. Proje çerçevesinde bakanlıkta 1500 personelin bulunduğunu ifade eden Şahin, 4 bin civarında uzman daha alacaklarını ifade etti.
Bakan Şahin, Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan çadırındaki iftar yemeğinin ardından düzenlenen ‘Sosyal Yaşam ve Ailede Kadın’ başlıklı panelde bir konuşma yaptı. Aileyi güçlendirmek için de neler yapacakları konusunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Şahin, güçlü ve model aileyi politikalarının ana eksenine koyduklarının altını çizdi.
Toplumsal sorunların temelinde parçalanmış aile olduğuna dikkati çeken Şahin, ”O zaman bize düşen şey, testiyi kırmadan, aile parçalanmadan onu koruyacak politika oluşturmaktır. Aileyi parçalamadan güçlendirecek çalışmayı yapmalıyız” ifadelerini kullandı. Kadına şiddet ve çocuk istismarı konusunda aile mahkemelerini kurduklarını aktaran Şahin, kız çocuklarının okullaştırılması ve birey olarak güçlenmesi için çok önemli çalışmalar yapıldığını vurguladı.
Aile hekimliği projesine benzeyen ve hükümet programında da yer alan ‘Aile sosyal destek uzmanı projesi’ hakkında da bilgi veren Şahin, “Her ailenin bir hekimi var, herkes de gayet memnun. Aile hekimliği modelini, aile sosyal destek uzmanı modeline çeviriyoruz. Bu nasıl olacak? Hane bazlı, yalnızca mali destek verdiğiniz zaman ailenin sorununu çözemiyorsunuz. İstediğiniz kadar para verin, alkolle ya da kumarla mücadele eden bir baba varsa, o parayla daha çok alkol alıyor ya da daha fazla kumar oynuyor. Bizim ne yapmamız gerek? Projeyle her ailenin bir sosyal destek uzmanı olacak. Bakanlıkta şu anda 1500 uzmanımız var. 4 bin civarında uzman alacağız ve bunları önce yetiştireceğiz. Bu uzmanlar hizmet içi eğitim alacak. Proje ile sosyal riski yüksek aileler başta olmak üzere 75 milyonu birebir kucaklamayı hedefliyoruz. Örneğin Hakkari’deki Yıldız ailesinin verilerini girdiğimizde ailede neler var bunları göreceğiz. Çocuğun neye ihtiyacı var? Babanın durumu nasıl? Bu tamamen bilgimiz dahilinde olacak” diye konuştu.
Söz konusu sisteme babanın, annenin ve çocukların durumu hakkında verileri gireceklerini söyleyen Bakan Şahin, şöyle konuştu: “Her şey sağlıklı gidiyorsa ne güzel. Bir problem yok. Ailede bir risk varsa koruyucu ve önleyici tedbirlerle, küçük küçük müdahalelerle maliyeti daha büyük olaylar önlenebilecek. Yeni modelde bunu hayata geçirdiğimiz zaman bu tür olayların tamamen kontrol altına alındığı yeni bir devlet yönetim sistem oluşturacağız. Bunu başarabiliriz. Sizlerden destek bekliyoruz.”
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)