AB PROJELERİ TÜRKİYE UYGULAMASI ALMANYA,POLANYA, MACERİSTAN, FRANSA HEYETLERİ ETİMESGUT DA
Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) Başkanı İlimdar BOZTAŞ dan proje özeti;
Bu proje Etimesgut’ta yaşayan engelli kardeşlerimizin ufkunu açacaktır, AB projesi kapsamında çalışmalarımız başladı ; yabancı heyetlere Türkiye, Ankara ve Etimesgut’ umuzu anlatıyoruz ; çeşitli etkinliklerle çalışmalarımızı paylaşıyor ve yabancı ülkelerdeki engelli kardeşlerimizin yaşam biçimlerini kıyaslama imkanı buluyoruz.
Heyet 5 gün boyunca Etimesgut’ta çalışmalara katılacak ,çoğunluğu eğitmenlerden oluşan dernek ve vakıf başkanları ile bilgi alış verişlerinde bulunuyoruz. Proje kapsamında Etimesgut Kent Konseyi konferans salonunda açılış yaptık .İlçemizi ve engellilerimizin yaşam standartlarını paylaştık ,bilgi alış verişlerinde bulunduk , çeşitli tiyatro gösterileri sunduk , Anıtkabire götürdük , Ankara’mızın kalesini gezdirdik.
2 inci gün Etimesgut Belediyesi Sadık Buğra Kültür Merkezinde Etimesgutlu engelliler ve yabancı heyeti buluşturduk ,birlikte ebru sanatı kursumuz ziyaret edilerek , canlı ney sanatı da uygulandı. Tüm katılımcı heyetlere TEDAY’ın sertifikalarını takdim ettik , devamında Optimum Alış Veriş Merkezini gezdirerek ilçemizi tanıttık.
TEDAY derneğimizin bulunduğu Yunus Emre Sevgi Parkı, Dernek ve Spor sahası ve park içerisindeki kılavuz yollar incelenerek TEDAY derneğinin etkinlikleri de büyük bir ilgi ile izlendi. Yunus Emre Sevgi Parkında çay ve kahve ikramları ile ağırlanan heyet devamında Etimesgut Kent Konseyi Engelliler Meclisinde istişare toplantısı yaptık.2013 ve 2014 yıllarında ortak uygulama kararları aldık.
Projenin 3ncü günü Etimesgutlu engelliler ve yabancı heyetle Beypazarı na geçilerek Beypazarı n tarihi güzelliklerini beraber inceledik; şehir gezisi, Hıdırlık tepe, Alattin cami, çarşıları, beykonağında konuk heyet ve üyelerimize ikramlar , alışveriş ve öğlen yemeğiyle birlikte yabancı heyete ayaş içmelerinde kaplıcaları gezdirdik .Tüm masrafları Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından karşılanan ‘We Can Do It’ isimli Avrupa Birliği Gruntdvig projesi kapsamında konuk heyetler Çorumda tarihi yerleri gezdirdiklerini belirten TEDAY Başkanı İlimdar BOZTAŞ
Etimesgut Belediye Başkanı Enver DEMİREL inde çalışmalarımızın tamamına destek olduğunu sunduğu , asansörlü servis aracı ile de büyük kolaylık sağladığını belirtti.
Yabancı heyet çalışmalarımızı büyük hayranlıkla izledi, memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu memnuniyet bizleri onurlandırdı,bizim için Etimesgut’umuzun Avrupa da da anılacak olması çok gurur verici dedi.
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)