Çankırı’da Vali Ayhan Çevik Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engellilerin ürettiği galoşlarla kursun diğer araç ve gereçleri için kaynak sağlanıyor Okul Müdürü Doğan: “Diğer kurslarda kullandığımız alçı, boncuk, tel, tahta, keçe gibi malzemelerin alımında galoştan elde ettiğimiz.
Okulda açılan ahşap ve seramik boyama, ahşap yakma, keçe işleme, resim, hediyelik eşya üretimi gibi kurslar engelli öğrencilerin kendilerine olan güveninin artmasının yanında, boş zamanlarını verimli değerlendirmeleri sağlanıyor.
Okul Müdürü Şaban Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinde bulunan 39 öğrenciyle eğitim öğretime devam ettiklerini söyledi.
Öğrencilerin galoş üreterek el becerilerini geliştirdiğini anlatan Doğan, bunun yanında boş zamanlarını da verimli bir şekilde değerlendirdiklerini kaydetti.
Galoşların satışıyla diğer derslerde kullanılan malzemeler için kaynak oluşturulduğunu vurgulayan Doğan, “Üretilen galoşlarla öncelikle okulumuzun galoş ihtiyacını karşılıyoruz. Artan galoş olursa rehabilitasyon merkezlerindeki yine engelli öğrencilerimize veriyoruz. Galoşların satışından elde ettiğimiz gelirle de sınıfımızın diğer el becerileri kurslarında kullandığı malzemeleri alıyoruz. Diğer kurslarda kullandığımız, alçı, boncuk, tel, tahta, keçe gibi malzemelerin alımında galoştan elde ettiğimiz gelirleri kullanıyoruz” şeklinde konuştu.
Doğan, okulda bir spor kulübü kurduklarını belirterek, engellilerden oluşan spor kulübünün yeni kurulmuş olmasına rağmen birçok başarıya imza atmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.
“Kursların akademik derslere katkısı var”
Sınıf Öğretmeni Tülay Öztürk de okulda akademik derslerin yanında el becerisini geliştirecek derslerin verildiğini söyledi.
Hem galoş üretiminin hem de diğer el becerisi derslerinin öğrenciler üzerinde olumlu etkisinin olduğunu dile getiren Öztürk, “Öğrencilerimiz el becerisi ile kalem tutma noktasında daha becerikli oluyorlar. Makas kullanarak geometrik şekilleri çizmede daha başarılı oluyorlar. Kursların akademik derslere büyük katkısı oluyor” dedi.
Teknoloji ve tasarım öğretmeni Kezban Canbolat ise el becerisi dersleri ve galoş üretiminin öğrencilerin kendilerine güvenlerini arttırdığını kaydetti.
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)