Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışının arttığı son günlerde engellilerde sokağa çıkmada zorlanır duruma geldi. Yolların ve kaldırımların buz olması sebebiyle engelli vatandaşlar zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyor.
Birçok engelli insan evinde havanın düzelmesini beklerken birçoğu da mecburen yollara düşüyor. Soğuk hava şartlarının herkes gibi kendilerini de etkilediğini söyleyen Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, zorunlu olmadıkça engelli vatandaşlarının sokağa çıkmamalarını söyledi. Hava şartlarının engellileri normal insanlara göre iki kat daha fazla etkilediğini dile getiren Mıhçı, “Bu hava şartları normal insanları etkilediği gibi daha fazla oranları bizleri de etkilemiştir. Normal insanlar dahil bu havada sokağa çıkmaktan korkar. Bizler ise adım atarken hep korku ve kaygı içinde atarız adımlarımızı. Bu havalarda da basacağımız yere hep kaygı ile basarız. Acaba buz kırılır mı yada ayağımız kayarda bir şey olur mu diye. Bu kaygı bütün engelli vatandaşlarımızda vardır” dedi. Soğuğun engellileri sokağa çıkmada engellemediğini ifade eden Mıhçı, kar ve buzlanmanın engel olduğunu söyledi. Engellilerin evde durmayı sevmediğini söyleyen Mıhçı, akülü arabalar çıkana kadar engellilerin eve kapanık yaşadığını fakat akülü arabaların çıkması ile hayata atıldıklarını belirtti.
Mıhçı, “Pazartesi günü yoğun kar yağışı olduğu için resmi kurumlarda çalışan engelli vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla vali beyden izin talep ettim. Vali beyde bizleri kırmayarak o gün engelli vatandaşlarımıza izin verdi. O şartlarda birçok engelli vatandaşımız işe gelip gitmekte baya zorlanacaktı. İzinli olmaları birçok engelli vatandaşımızı mutlu etti. Ben inanıyorum ki bu kardeşlerimiz çalışmaları ile bir günlük kaybı giderecektir. Vali beye de isteğimizi geri çevirmediği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
KARLAR KALDIRIM KENARINA YIĞILMASIN
Kar kürüme işlemi yapan belediye ekiplerinden de istekte bulunan Ahmet Mıhçı, “Kar kürüme araçları yolları kürürken kaldırım kenarlarına kar yığıyorlar. Bu yüzden alçak mesafeli kaldırımlara engelli vatandaşlarımız çıkmakta zorlanıyorlar. Kar kürüyen belediye işçileri buna dikkat ederse birçok kişiyi mağdur etmekten kurtarmış olurlar. Konu hakkında buradan belediye yetkililerine sesleniyorum” ifadelerini kullandı. Ahmet Mıhçı hava şartları düzelene kadar engelli vatandaşların evlerinde oturmaları noktasında tavsiyede bulundu. Çıkma zorunluluğu olanların ise dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Mıhçı, “Sokağa çıkacak olanlar, tekerlekli sandalye ve koltuk değneklerinin kaymaması için insanlardan yardım alsınlar. Bu hava şartları en çok dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir” dedi.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)