Muğla il merkezi, ilçe ve beldelerindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli alanlarda çalıştırılmak üzere geçici personel alımı yapıldı. İstihdam edilecek 434 kişilik kadro için Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Muğla Şubesi’ne yaklaşık 2 bin kişi başvurdu. Çekilen kurların ardından 434 kişi 6 aylık süre ile de olsa bir iş sahibi oldu.< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
İş-Kur tarafından il merkezi, çevre ilçe ve beldelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında geçici işçi istihdam etmek üzere “Toplum Yararına Çalışma Programı” başlatıldı. Vatandaşlar, 6 ay sürecek iş programına katılabilmek için erken saatlerde İş-Kur ve kayıtların yapılacağı Muğla Eczacılar Odası binalarının önünde toplandı. Kayıt yaptıran vatandaşlar, kurayı beklemeye başladı. Eczacılar Odası’nda çekilen kurayla belirlenen 434 kişi, 6 ay boyunca çalışmaya hak kazandı.
İş-Kur Muğla Şubesi Müdürü Ahmet Karakaya, müracaatın çok olması nedeniyle noter huzurunda kura çektiklerini söyledi. Karakaya, “Toplum Yararına Çalışma Programı, işsizliğin fazla olduğu dönemlerde süreli istihdam ve eğitimi amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eliyle toplum yararına bir iş ya da hizmetin yapılmasını sağlayan bir uygulamadır. Bu faaliyetler ağırlıklı olarak ekonomik kriz, Özelleştirme, ekonomik yapılanma, doğal âfetler ve işsizliğin fazla olduğu dönemlerde İş-Kur’a kayıtlı işsizlerin maddi sıkıntıya düşmesini önlemek, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini kaybetmemelerini sağlamak ve eğitmek için yapılmaktadır. En az uygulama süresi 6 ay olan program kapsamında çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, okul ve hastane gibi hizmet alanlarının çevre düzenlemeleri, restorasyon ve kültür miraslarının korunması, vadi ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları, yol, su şebekeleri yapım ve onarımı için çalışan alınacak.” dedi.
‘İşverenler engellileri işe almıyor’
Müracaat edenlerden, işitme engelli Ali Özdemir (47), işverenlerin kendilerine yardımcı olmadığını, haklarının gasp edildiğini söyledi. Özdemir, “Devlet tarafından verilen haklarımızı savunamıyoruz. İşverenlerin çoğu, çeşitli bahanelerle engellileri işe almıyor. Sekiz ay önce Uşak’tan Muğla’ya iş bulma umuduyla geldim ama hâlâ işsizim. Sakatlara tanınan önceliklerin hiçbirini görmedik. Sadakaya ihtiyacımız yok, sadece iş istiyoruz.” diyerek gördüğü muameleye tepki gösterdi. İş başvurusuna Kayıt yaptırmak için 1 yaşındaki oğluyla birlikte gelen Ferhat Kocabaş (26) ise şunları söyledi: “Muğla gibi turizmin yapıldığı, birçok iş kolunun faaliyette olduğu bir yerde iş bulamamak beni şaşırtıyor. 6 aydır işsizim. Umudumuz bu programda. Ekonomik krizin etkilerini en fazla hissedenlerdenim.”
Kaynak: CHA
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)