Balıkesir ‘in Ayvalık İlçesi’nde 36 resim ve heykel sanatçısının birlikte açtığı resim ve heykel sergisine İstanbul ‘dan katılan işitme engelli ressam 27 yaşındaki Banu Temizel, yaptığı eserler kadar güzelliği ile de dikkat çekti.
Ayvalık İlçesi’nde, Cafe İnlaf’ta açılan, Türkiye ‘nin birçok il ve ilçesinin yanı sıra KKTC ‘den de katılan 36 ressam ve heykeltraşın sergisi, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Birbirinden güzel eserlerin, sanatseverlerin beğenisine sunulduğu karma resim ve heykel sergisine İstanbul ‘dan katılan işitme engelli ressam Banu Temizel dikkati çekti.
İLK RESMİNİ 4 YAŞINDA ÇİZDİ
İki yaşındayken geçirdiği sarılık hastalığı nedeniyle işitme kaybına uğrayan ve konuşamayan Banu Temizel’in annesi Fatoş Temizel, kızının hayata küsmeyip 4 yaşındayken resim çizmeye başladığını belirtti. Anne Temizel, ilk sergisini ilkokulda açan kızının bu sergiden sonra kendini resimlerle ifade etmeye başladığını kaydetti. Birçok ödül kazanan, şimdiye kadar yurt içi ve yurt dışında 9 kişisel 13 de karma resim sergisi açan Temizel, 2007 yılında İşitme Engelliler yararına açtığı ‘Sessiz Yolculuk’ adlı sergiyle adını ülke genelinde duyurmayı başardı.
Ayvalık ‘ta, ilçenin en önemli ressamlarından Emine Alışık’ın öncülüğünde düzenlenen ‘Ege Rüzgarları Karma Resim Sergisi’ne 2 eseriyle katılan Banu Temizel, resimlerinin yanı sıra güzelliği ile de dikkat çekti. Antalya ‘nın Kemer İlçesi’nde, 2008 yılında gerçekleşen Engelliler Güzellik Yarışması ‘nda, Türkiye 3’üncüsü olan Banu Temizel, bu yönüyle de Türkiye ‘nin tescilli güzellerinden biri olarak nitelendiriliyor.
ENGELLİLERE NET MESAJLAR
Ressam Temizel bir süre önce geçirdiği ameliyat sonrasında çok az da olsa duyma yetisine kavuşmuş olmasına rağmen, çocukluk ve büyüme çağında sessiz dünyasına mahkum oluşu nedeniyle kelime dağarcığı yeni yeni gelişmeye başladığı için henüz konuşamıyor. Annesi Fatoş Temizel yardımıyla düşüncelerini dile getiren genç ressam, engelli olmanın hayatın sonu olmadığına dikkat çekip, “Önemli olan yaşadığınızın farkına varmaktır. Engelli olduğum için hayata küsmek bana göre değil. Ben hayatı tüm renkleriyle yaşamayı sevdim. Kendimi 4 yaşındayken pedagogumun tavsiyesiyle resim sanatının içinde buldum. Kendimi bu alanda geliştirdim. Tabi bu konuda en büyük desteği her zaman ailemden gördüm. Bugün Ayvalık ‘tayım. Ayvalık ‘ı çok sevdim. Bu güzel cennette kültür ve sanatın başkenti olma yolunda yapılan hamleleri yakından takip ediyor ve takdirle karşılıyorum. Burada olmaktan son derece mutluyum” diye konuştu. – Balıkesir / Ayvalik
DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.
ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.
BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )
VAKIFLAR BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)
TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)