TEL : 0312 245 40 40
TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ
YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Pavey: “Asansörcü mü olsaydım?”

Eklenme Tarihi : 28 Ekim 2011 Kategori : Haberler | Facebook'da Paylaş | Twitterda Paylaş | 309 kez okunmuş.

Milletvekilliği seçildiğinde Ankara‘da 4ay kendisine uygun ev aradığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, “Ankara‘da çok katlı birçok binada asansör bulunmuyor. Bu durum beni ‘Acaba milletvekili olmasaydım da asansörcü mü olsaydım’ diye düşündürdü” dedi.

(DHA) — 1 Ocak 2012’de yürürlüğe girecek olan ve 1 Temmuz 2012 tarihine kadar Türkiye’de kamuya açık tüm alanların engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesine yönelik yasanın getireceği yenilenme ve yapılanma, 14 asansör derneğinin bir araya gelmesiyle kurulan Asansör Sektörel Gelişim Platformu tarafından Antalya’nın Kemer İlçesi’nde düzenlenen konferansta ele alındı.

Limak Limra Hotel’de düzenlenen ‘Ulusal Asansör Konferansı’na CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Türk Standartları Enstitüsü Gözetim ve Muayene Dairesi Başkanı Hüseyin Özdamar, dernek başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Konferansta asansörlerin periyodik kontrollerinin yapımı ve bakımı, engellilerin sosyal yaşamı ve asansörlere erişimi, asansör tecilinde uygulama farklılıkları, asansör kazaları, piyasa gözetimi ve denetimi, mimar, müteahhit ve asansör monte eden ilişkisi, haksız rekabet gibi konular görüşüldü.

Konferansta konuşan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, milletvekili seçildikten sonra Ankara‘da 4 ay boyunca durumuna uygun ev aradığını söyledi. Ankara‘da çok katlı birçok binada asansör bulunmadığını, pek çok binada ise asansöre ulaşmak için merdiven çıkmak zorunda kalındığını kaydeden Pavey, “Bu durum beni ‘Acaba milletvekili olmasaydım da asansörcü mü olsaydım?’ diye düşündürdü” dedi.

Asansör sorununun yanında kent mimarisi, yüksek kaldırımların engelli, hamile, hasta ve yaşlılar için sorun oluşturduğunu vurgulayan Pavey, “Bu nedenle, asansörcülerimizin tek başına yapacağı bir iş değil. Erişebilirlik üzerine çalışılmalı ve diğer bütün sektörleri de harekete geçirmeliyiz. Asansöre ulaşma sorununu, asansör firmalarımız ancak diğer sektörlere de aşılayarak çözümleyebilir. Bu sayede sokak kültürümüz değişebilir” diye konuştu.


DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.

ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.

BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)

TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)