TEL : 0312 245 40 40
TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ
YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Projem var diyenler mutlaka okuyun

Eklenme Tarihi : 20 Temmuz 2013 Kategori : Haberler | Facebook'da Paylaş | Twitterda Paylaş | 351 kez okunmuş.

Dünyanın dört bir tarafına dağılmış ve oralarda hayat kurmuş, kültürünü yeni coğrafyalara taşımış ve bugün sayıları beş milyonu aşmış olan vatandaşlarımız, yaşadığı toplumun dini değerleri, sosyal, kültürel, ekonomik, dil ve etnik yapısı gibi nedenlerden dolayı dönem dönem ötekileştirilmekte ve çeşitli sorunlarla karşılaşabilmektedirler.

Ancak her zaman olduğu gibi bu sorunları en yoğun yaşayan kitleler dezavantajlı kitleler, yani yaşlı ve engellilerimiz olmaktadır.

Gerek ülkemizdeki, gerekse yaşadığı yerdeki emeklilik, ekonomik ve sosyal haklar gibi konularda yeterli bilgiye erişmekte zorlanan engellilerimiz,  kendilerine sunulan hizmetlerin sunumunda da genelde Türk aile yapısını, dilini, dinini ve kültürünü bilmeyen görevlilerle karşılaşmakta, çoğu zamanda Türk toplum yapısına uygun olmayan bakım merkezleri ve huzurevlerinde bakılmak zorunda kalmaktadırlar.

Son dönemlerde yaşlı, engelli ve hükümlü vatandaşlarımız başta olmak üzere yurtdışında yaşayan insanlarımız ülke gündeminde daha çok yer almakta, ihtisaslaşmış kurumlar kurulmakta ve bu kurumlar aracılığıyla karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik farklı çalışmalar yapılmaktadır.

Bu çalışmalardan en önemlilerinden birisi de Başbakanlığa bağlı bir kurum olarak, 06 Nisan 2010 tarihinde kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından sağlanan doğrudan proje mali desteklerdir.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca Verilecek İdari ve Mali Destekler Hakkında Yönetmelik” hükümleri gereğince, Başkanlıkla aynı görev alanında faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen yurtiçinde veya yurtdışında kurulmuş özel hukuk ve kamu hukuku tüzel kişilerine ve sivil toplum kuruluşlarına, eş finansman oranı (Projelere ilişkin, Başvuru Sahibinin sağlaması gereken maddi katkı, toplam proje bütçesinin en az %25’idir.) kuralı çerçevesinde, azami 12 ay süre boyunca doğrudan mali destek sağlanmaktadır.

Yönetmelikte öngörüldüğü üzere, Başkanlık tarafından sağlanacak destekler, dönemsel olarak hazırlanan doğrudan proje desteği programı ya da çağrı programlarına bağlı olarak verilebilmektedir.

Hazırlanan programlar Başkanlık internet sitesinde ilan edilmekte ve ilanda belirtilen son başvuru tarihine kadar gelen başvurular, ilan edilen programın öncelik alanları ve uygunluk kriterleri üzerinden değerlendirmeye alınmaktadır.

Bu bağlamda, Doğrudan Proje Desteği 2013 Yılı Mali Destek Programı’nın öncelikleri bir tanesi de yurtdışında yaşayan yaşlı, engelli ve hükümlü vatandaşlarımıza yönelik çalışmalardır.

Başvuruların alınması için son tarih 01/11/2013 saat 18:00‘dir. Bu tarihte postaya verilen başvurular da geçerli başvuru olarak değerlendirilmeye alınacaktır.

Proje başvurularının, Başkanlığın konuyla ilgili detaylı çalışma yapıp projeye gerekli katkıyı sağlayabilmesini temin etmek amacıyla planlanan proje uygulama döneminden en az 2 ay önceden yapılması tavsiye edilmektedir. (Örneğin bir projenin tahmini başlama süresi 1 Haziran 2013 olarak öngörüldüyse, proje başvurusu en geç 1 Nisan 2013 tarihine kadar yapılmalıdır.)

Başvuru Formu ve Diğer Belgeler

Başvurular, Başvuru Rehberin ekinde bulunan;

• Başvuru Dilekçesi,

• Başvuru Formu,

• Ortaklık Beyannamesi (ortak varsa) ve

• Proje personelinin özgeçmişleri (proje kapsamında görev alacaksa)

ile birlikte yapılmalıdır. Başvuru Rehberi ve ekleri, Başkanlıktan veya Başkanlık internet adresinden (www.ytb.gov.tr) temin edilebilir.

Sorularınız için e-posta adresi: dpd13@ytb.gov.tr Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Başvurular Nereye Yapılır?

Proje başvuruları, kapalı zarf içinde posta yoluyla, kargo şirketi ile veya elden (elden teslim eden kişiye, imzalı ve tarihli bir alındı belgesi verilir) aşağıdaki adrese yapılır.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı

Oğuzlar Mahallesi Mevlana Bulvarı No:145

06520 Balgat, Çankaya/ANKARA/TÜRKİYE

Başvuru zarfının üstüne “DOĞRUDAN PROJE DESTEĞİ 2013 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI” ve DPD13/TR1 ifadeleri açık bir şekilde yazılmalıdır.

 

Engelliler Sitesi


DERNEK ADINA ARSA SATIN ALINMIŞ, ENGELLİLER İÇİN EĞİTİM TESİSİ PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR.

ENGELLİ VE AİLELERİNE YÖNELİK SOSYAL, KÜLTÜREL, EĞİTİM, SPOR, SANAT VE YARDIMLAŞMA KAPSAMINDA ÇALIŞAN KURULUŞUMUZUN, DAHA ETKİN VE VERİMLİ OLABİLMESİ İÇİN SPONSORLUKLAR, AİDATLAR VE BAĞIŞLARA AYRICA GIDA YARDIMLARI, TEKERLEKLİ SANDALYE VE AKÜLÜ ARAÇLAR GİBİ ÇEŞİTLİ MEDİKAL MALZEMELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR.

BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ DİLEDİKLERİ ZAMAN, GÖNÜL RIZALARI İLE BAĞIŞLARINI YAPABİLMELİDİR. İSTİSMARCILARA LÜTFEN FIRSAT VERMEYİNİZ. EV VE İŞ YERLERİ GEZİLEREK , ÇEŞİTLİ ÜRÜN SATIŞLARI, TİYATRO BİLETLERİ, TELEFONLARLA ARAYIP YA DA KAPINIZA GELİP, DERNEKLER VEYA ENGELLİLER ADINA PARA İSTEYENLERE KESİNLİKLE İTİBAR ETMEYİNİZ!

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: 4263- 0115856) (IBAN TL TR33 0006 4000 0014 2630 1158 56 )

VAKIFLAR BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (TÜRK LİRASI bağış hesap no: IBAN (TR 870001500158007304832375)

TÜRKİYE İŞ BANKASI  ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (EURO bağış hesap no: 4263- 26989) (IBAN EURO TR12 0006 4000 0024 2630 0269 89)

TÜRKİYE İŞ BANKASI ETİMESGUT ŞUBESİ HESAP ADI: TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (USD bağış hesap no: 4263-0026975) (IBAN USD TR02 0006 4000 0024 2630 0269 75)